Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře po řecku

2. 6. 2010

 

1 kuře

1 kg brambor

1 menší celer

4 mrkve

2 cibule

5 stroužků česneku

2 jablka

sůl

šťáva z 1 citronu

2 lžíce oleje

1 lžíce hořčice

1 lžička grilovacího koření

 

Vymačkáme šťávu z citronu a dolijeme zhruba stejné množství oleje. Přidáme hořčici a koření a důkladně promícháme. Všechnu zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory nakrájíme na plátky, mrkev a cibuli na kolečka, celer na proužky. Promícháme s marinádou, menší část marinády si necháme na kuře. Omyté kuře naporcujeme, osolíme a potřeme zbytkem marinády. Zeleninu s marinádou urovnáme do pekáče a posypeme posekaným česnekem. Na povrch rozložíme na osminky pokrájená jablka a na ně maso. Nepodléváme, zelenina pustí vody dost. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do změknutí masa (asi 40 minut), pak odkryjeme a necháme kuřátko zezlátnout.

 

Zdroj: www.mamainčinyrecepty.cz

 

kure_po_recku.jpg