Kuře po řecku
1 kuře
1 kg brambor
1 menší celer
4 mrkve
2 cibule
5 stroužků česneku
2 jablka
sůl
šťáva z 1 citronu
2 lžíce oleje
1 lžíce hořčice
1 lžička grilovacího koření
Vymačkáme šťávu z citronu a dolijeme zhruba stejné množství oleje. Přidáme hořčici a koření a důkladně promícháme. Všechnu zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory nakrájíme na plátky, mrkev a cibuli na kolečka, celer na proužky. Promícháme s marinádou, menší část marinády si necháme na kuře. Omyté kuře naporcujeme, osolíme a potřeme zbytkem marinády. Zeleninu s marinádou urovnáme do pekáče a posypeme posekaným česnekem. Na povrch rozložíme na osminky pokrájená jablka a na ně maso. Nepodléváme, zelenina pustí vody dost. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do změknutí masa (asi 40 minut), pak odkryjeme a necháme kuřátko zezlátnout.
Zdroj: www.mamainčinyrecepty.cz