Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na marocký způsob

12. 2. 2016

 

2 lžíce olivového oleje

2 kuřecí stehna

1 cibule

1 citron

1 stroužek česneku

kousek zázvoru

2 lžičky koření (kmín, paprika, sušená cibule, česnek, petrželka, koriandr, chilli, kurkuma, pepř a sůl)Arabská směs

230 ml drůbežího vývaru

1 lžička medu

pepř, sůl

 

Na jedné lžíci oleje opečeme  asi 5 minut osolené a opepřené kuře kůží dolů. Poté kuře obrátíme, přisypeme cibuli a opékáme zhruba 5 minut.Mezitím rozpůlíme citron, z jedné poloviny odkrojíme čtvrtku a i s kůrou ji nasekáme najemno. Hodíme do mixéru spolu s česnekem, olejem, zázvorem a kořením a zpracujeme na pastu. Přidáme pastu do pánve a asi minutu zahříváme, zalijeme vývarem a medem a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, přikryjeme a dusíme asi 30 minut. Posledních 5 minut necháme bez poklice, aby se omáčka zahustila.

 

Zdroj: Apetit