Kuřátko po staropražsku
1 kuře
3 dl kuřecího vývaru
olej, sůl
1 hrst pokrájených sušených švestek
1 hrst rozinek
1 hrst nasekaných mandlí
2 stroužky česneku
1 malý rajský protlak
1 lžíce mouky
1 lžička barevného celého pepře
1 lžička drceného koriandru
Drcený koriandr, 2 lžíce oleje a sůl smícháme a potřeme touto směsí naporcované kuře. Chvíli uložíme do chladna. Rozehřejeme na pánvi 2 lžíce oleje a vhodíme rozinky, když se začnou nafukovat (trvá to asi 1 minutu) přihodíme švestky, nasekaný česnek, protlak, mandle a pepř. Restujeme 3 minuty. Přimícháme mouku, krátce orestujeme
a zalijeme vývarem, promícháme a 5 minut povaříme. Mezitím zprudka opečeme maso ze všech stran, vložíme do pekáče, zalijeme omáčkou a pečeme v troubě doměkka při 160 °C zakryté poklicí.
Zdroj: Žena a kuchyně