Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřátko po staropražsku

3. 2. 2011

 

 

1 kuře

3 dl kuřecího vývaru

olej, sůl

1 hrst pokrájených sušených švestek

1 hrst rozinek

1 hrst nasekaných mandlí

2 stroužky česneku

1 malý rajský protlak

1 lžíce mouky

1 lžička barevného celého pepře

1 lžička drceného koriandru

 

Drcený koriandr, 2 lžíce oleje a sůl smícháme a potřeme touto směsí naporcované kuře. Chvíli uložíme do chladna. Rozehřejeme na pánvi 2 lžíce oleje a vhodíme rozinky, když se začnou nafukovat (trvá to asi 1 minutu) přihodíme švestky, nasekaný česnek, protlak, mandle a pepř. Restujeme 3 minuty. Přimícháme mouku, krátce orestujeme

a zalijeme vývarem, promícháme a 5 minut povaříme. Mezitím zprudka opečeme maso ze všech stran, vložíme do pekáče, zalijeme omáčkou a pečeme v troubě doměkka při 160 °C zakryté poklicí.

 

Zdroj: Žena a kuchyně

 

kuratko_po_stroprazsku.jpg