Jdi na obsah Jdi na menu
 


Husa po svatomartinsku s nádivkou

8. 11. 2010

 

1 husa

2 cibule

2 mrkve

100 ml červeného vína

nádivka:

2 jablka

3 lžíce mandlí

2 lžíce rozinek

3 lžíce majoránky

mletý pepř a sůl

 

Jablka nakrájíme na menší plátky, mandle oloupeme a společně s rozinkami smícháme. Husu posolíme  a opepříme uvnitř i na povrchu. Naplníme ji připravenou směsí a husu pořádně zašijeme nebo zašpendlíme párátky. Cibuli nakrájíme na kolečka a mrkev na tenké plátky a vyskládáme do pekáče kolem husy. Zakryjeme alobalem a pečeme při 180°C  90 minut( při pečení občas potřeme slanou vodou), pak husu otočíme a pečeme další ch 80 minut.(my měli maso stále ještě tuhé a tak jsme nakrájené na porce pod alobalem pekli ještě dalších 45 minut). Podáváme s knedlíkem a zelím.

Vlastní postřehy:husa má sice dobré masíčko, ale to má kačena taky a nemusí se tak dlouho péct.

 

Zdroj: Blesk

 

svatomartinska_husa.jpg