Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí kebab

23. 2. 2014

 

Těsto:

1/2 kostky droždí

1/4 l vlažné vody

1 lžička soli

špetka cukru

8 lžic olivového oleje

500 g hladké mouky

 

Náplň:

kuřecí prsa (vepřová kýta)

koření Gyros

sůl, olej

ledový salát

rajče

cibule

jogurtový dresink (nebo jogurt s bylinkami)

 

Maso nakrájíme na tenké proužky, posypeme kořením gyros, osolíme a zalijeme 2 lžícemi oleje. Necháme marinovat v lednici alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc.

Droždí rozdrobíme do vody a utřeme dohladka. Ostatní suroviny na chleba připravíme do mísy a přidáme droždí s vodou a zpracujeme na pružné hladké těsto. Rozdělíme na 6 dílů a vyválíme z nich placky asi 0,5 cm silné, položíme na plech vyložený pečícím papírem a pod utěrkou necháme 15 minut kynout. Pečeme při 225 °C asi 12 minut. Chleby by se nám měly pěkně vyboulit, ale když se tak nestane, nic se neděje, rozříznout jdou i placatý:-) Maso osmahneme na pánvičce. Zeleninu nakrájíme a připravíme jogurtový dresink (já dávám do jogurtu bylinkovou sůl a koření na zaziky. Chleba rozřízneme a naplníme.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

domaci_kebab.jpg