Domácí BBQ kuřecí paličky
8 kuřecích paliček (tak porce pro dva)
5 lžic červeného vinného octa (neměla jsem dala jsem normální ocet)
100 g přírodního třtinového cukru (dala jsem 50 g medu a 50 g přírodního cukru)
4 lžíce kečupu
pár kapek tabasca (opět jsem neměla, posloužilo chilli)
1 lžíce worcesterské omáčky
V kastrůlku smícháme suroviny na omáčku ( ocet, cukr, kečup, tabasco worcester) a 4 lžíce vody a zvolna vaříme až bude omáčka hustá a lepkavá (trvá to asi 15 minut). Předehřejeme troubu na 200 °C. Ostrým nožem uděláme do paliček několik zářezů a promícháme s omáčkou. Opepříme a pečeme asi 45 minut doměkka. Každých 15 minut přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s pečivem.
Zdroj: Apetit 8/2011