Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí BBQ kuřecí paličky

26. 7. 2011

 

8 kuřecích paliček (tak porce pro dva)

5 lžic červeného vinného octa (neměla jsem dala jsem normální ocet)

100 g přírodního třtinového cukru (dala jsem 50 g medu a 50 g přírodního cukru)

4 lžíce kečupu

pár kapek tabasca (opět jsem neměla, posloužilo chilli)

1 lžíce worcesterské omáčky

 

V kastrůlku smícháme suroviny na omáčku ( ocet, cukr, kečup, tabasco worcester) a 4 lžíce vody a zvolna vaříme až bude omáčka hustá a lepkavá (trvá to asi 15 minut). Předehřejeme troubu na 200 °C. Ostrým nožem uděláme do paliček několik zářezů a promícháme s omáčkou. Opepříme a pečeme asi 45 minut doměkka. Každých 15 minut přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s pečivem.

 

Zdroj: Apetit 8/2011

 

bbq_palicky.jpg