Dokonale šťavnaté kuře
1 kuře
200 g soli
100 b cukru krupice
1 snítka tymiánu nebo 1 bobkový list
100 g másla
Do velkého hrnce nalijeme 1 l vroucí vody , rozpustíme v něm cukr a sůl a vhodíme bylinky, dolijeme asi 3 l studené vody a necháme vychladnout. Do roztoku položíme kuře a necháme ho celé ponořené asi 6 hodin uležet (nechala jsem a přes noc a nic se neděje). Troubu předehřejeme na 200 °C. Kuře vytáhneme z vody, vložíme do pekáčku, poklademe máslem a pečeme v troubě asi 15 minut. Stáhneme na 180 °C a pečeme dalších 45 minut. Otočíme a zvýšíme teplotu opět na 200 °C a necháme ho zezlátnout. Takto připravené kuře je úžasně šťavnaté - i jinak suchá prsíčka jsou plné šťávy.
Zdroj: Apetit