Jdi na obsah Jdi na menu
 


,,Česká čína" s krůtím masem

22. 12. 2018

400 g krůtích prsou
2 cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 žloutek
špetka chilli koření
8 lžic sójové omáčky
3 lžičky solamylu
1 pórek
1 červená paprika
1 malé kyselejší jablko
3 listy hlávkového zelí
1 lžíce krupicového cukru
sůl
olej
hrst kešu oříšků

 

Zelí nakrájíme na proužky a spaříme horkou vodou. Maso nakrájíme na proužky, promícháme s nastrouhaným zázvorem, najemno nakrájeným česnekem, žloutkem, chilli a polovinou sójové omáčky a necháme 15 minut marinovat. Potom promícháme se 2 lžičkami Solamylu a ve woku na dostatečném množství oleje opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do uvolněné pánve vlijeme trochu oleje, na něj postupně přidáváme na asi 5 cm dlouhé nudličky nakrájený pórek, na proužky nakrájenou kapii, jablko a zelí. Vše opečme  do mírného změknutí, ale tak, aby zůstalo křupavé. Zasypeme cukrem, zalijeme zbytkem sójové omáčky rozmíchané se lžičkou solamylu. Dle potřeby osolíme a chvíli povaříme. Přidáme maso a prohřejeme. Podáváme s rýží posypané drcenými kešu oříšky.

Zdroj: Apetit 11/2018

 

ceska_cina.jpg