Zamotaný chléb s pestem a sýrem
na těsto:
400 g hladké mouky
25 g droždí
200 ml vlažné vody
1/2 lžičky cukru
50 ml oleje
1 lžička soli
na dokončení:
4 lžíce pesta z medvědího česneku (případně bazalkové pesto...)
150 g slaného sýra
Ze 100 ml vlažné vody, kvasnic, 1 lžíce mouky a cukru zaděláme kvásek. Mezitím dáme do větší mísy všechny zbylé ingredience na těsto a nakonec k nim přilijeme vzešlý kvásek. Vymícháme a necháme kynout 45 minut až hodinu.
Po vykynutí vyválíme na pomoučené desce obdélník, potřeme ho pestem a posypeme sýrem, svineme do rolády, pomocí nože rozřízneme roládu napůl. Obě části spleteme do copu a stočíme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Necháme 15 minut nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 40 - 45 minut.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz