Jdi na obsah Jdi na menu
 


Voňavý chlebíček

5. 2. 2016

300 ml kefíru
150 ml vody
3 PL mletých škvarků
2 ČL soli
1 PL kmínu
1 PL lněných semínek
2 PL sušené bramborové kaše
200 g žitné celozrnné mouky
400 g hladké mouky
2 ČL koření na americké brambory
½ čerstvých  nebo 2 ČL sušených kvasnic

 

 

Suroviny vložíme do pekárny a zapneme na program Příprava těsta.Po vykynutí těsta zpracujeme a dáme do ošatky vysypané kukuřičnou moukou na 1 hodinu kynout pod utěrku. Vyklopíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 15 minut s hrnkem horké vody, můžeme potřít slanou vodou, pak snížíme na 200 °C asi 20 minut  už bez hrnku s vodou. Pokud chleba na povrchu začne hodně hnědnout přikryjeme ho alobalem.

Chleba je hotoví zní-li na poklep dutě.

 

Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz