Vanilkový oblak
Těsto:
200 ml mléka
1 lžíce oleje
5 lžic cukru krupice
špetka soli
2 vejce
450 g polohrubé mouky
2 lžíce sušeného droždí
Náplň:
100 g másla
1 vanilkový cukr
1 žloutek
hrst hrozinek
Poleva:
150 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Připravíme náplň vyšleháním tuku s cukrem a žloutkem. Vykynuté těsto dáme na vál a rozválíme zhruba na 20 x 40 cm. Potřeme náplní a posypeme rozinkami. Srolujeme po kratší straně a rozřízneme na půlky. Obě poloviny postavíme vedle sebe do pekárny řeznou stranou nahoru (nezapomeneme vyndat háky). Zapneme program Pečení. Po jedné minutě vypneme a necháme 30 minut kynout. Připravíme si polevu smícháním smetany a cukru. Potom znovu zapneme Pečení. Po 30 minutách povrch těsta zalijeme polevou a dopečeme.
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz