Toustový chléb II
500 g hladké mouky
300 g vlažné vody
50 g másla + na vymazání formy
8 g soli
20 g droždí
1 lžička cukru
Do vody rozdrobíme droždí a cukr a zaděláme kvásek. Přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké těsto. Necháme hodinu kynout.Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem. Těsto vyklopíme rozválíme na obdélník a po delší straně smotáme. Vložíme do vymazané formy a necháme zakryté další hodinu kynout. Asi 20 minut před koncem kynutí rozpálíme troubu na 230 °C. Před vložením chleba do trouby ho postříkáme vodou. Pečeme 15 minut na 230 °C poté stáhneme na 200 °C 15-20 minut. Poté vyklopíme a pečeme ještě odkryté 10 minut.
Zdroj: www.michaelarau-dobrouchut.eu