Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šunkové rohlíky

Suroviny na cca 12 kousků
těsto:
200 g vody
6 lžic oleje
1 lžička cukru
1,5 lžičky soli
100 g hrubé mouky
310-320 g hladké mouky
14-18 g droždí
větší špetka pepře
na dohotovení:
šunka (asi 30 dkg, ale dobré jsou i s vysočinou)
vejce
sezam

 

Z vody, cukru, droždí a trochu mouky necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbytek surovin na těsto a zpracujeme. Necháme kynout na teplém místě cca hodinu. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 3 bochánky, které necháme 10 minut odpočnout. Poté je rozválíme na kulatou placku, kterou rozkrájíme na čtvrtky. Každou část poklademe šunkou a zabalíme do tvaru rohlíků. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme opět chvíli kynout. Vykynuté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme při 240 °C 10 - 13 minut.

Zdroj: Ruce v mouce

 

sunkove_rohliky.jpg