Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozmlsané pečivo

5. 2. 2016

 

330 ml vody

2 ČL cukru

75 g rozpuštěného sádla

1/2 ČL sušeného česneku

2 ČL soli

1 sáček Hříbkové omáčky na zapékání (Šikovné recepty od Vitany)

640 g hladké mouky

30 g čerstvých nebo 3 ČL sušených kvasnic

 

Vše vložíme do pekárny na program Těsto a necháme vykynout. Rozdělíme na dílky a umotáme rohlíky, housky, veky (s těstem se moc krásně pracuje, je nelepivé a heboučké) Vyskládáme na plech potažený pečícím papírem a necháme kynout ještě asi 40 minut. Po vykynutí potřeme opatrně vejcem (aby nám nesplaskly) a můžeme posypat semínky. Pečeme na 180 °C asi 20 minut.

 

Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz  

 

rozmlsane_pecivo.jpg