Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kváskový chléb s bramborákovým těstem

1. 7. 2014

 

460 ml vody

3 lžičky soli

2 lžičky cukru

2 lžičky oleje

3 lžičky kmínu

3 lžíce bramborákového těsta v prášku

120 g hustého žitného kvásku

530 g hladké mouky

100 g žitné chlebové mouky

1/4 čerstvých kvasnic

 

Všechny suroviny umícháme (dobře to jde v robotu) a necháme hodinu kynout. Poté propracujeme, vložíme do ošatky a necháme kynout další dobu (cca 2-3 hodiny) Překlopíme na pečícím papírem vyložený plech. Při zapnutí trouby vložíme dovnitř malý kastrůlek s vodou, aby bylo v troubě připečení chleba vlhčeji  a pečeme při 210 °C 10 minut, pak stáhneme na 180 °C a dopékáme asi 35 minut.

 

kvaskovy_chleb_s_domaci_sunkou.jpg