Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kváskový chléb pečený v troubě

28. 1. 2014

 

300 ml vody

550 g hladké mouky

100 g žitné mouky

50 g špaldové mouky

300 ml hustého kvásku

2 PL sušené bramborové kaše

2PL oleje

2 ČL soli

1 ČL sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

2 ČL cukru

 

Všechny suroviny vymícháme v těsto ručně nebo použijeme pekárnu program Příprava těsta. Po vykynutí přendáme do moukou vysypané ošatky a necháme kynout asi ještě 1/2 hodiny. Opatrně překlopíme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme při 200 °C a rendlíčkem vody pro zvlhčení. Pečme asi půl hodiny, hlídáme.

 

Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz

 

prvni_kvaskovy1.jpg        prvni_kvaskovy.jpg