Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kváskový chléb od Želka

21. 2. 2016

 

 

300 ml vody

550 g hladké mouky

100 g žitné chlebové mouky

50 g špaldové mouky

300 ml kvásku

2 lžíce sušené bramborové kaše

2 lžíce oleje

2 lžičky kmínu

2,5 lžičky soli

2 lžičky cukru

1/2 čerstvých kvasnic

 

Všechny suroviny hnětením smícháme a necháme kynout asi 3 hodiny v míse s utěrkou na teplém místě. Vykynuté těsto vyklopíme na stůl posypaný hladkou moukou a zpracujeme. Vložíme do vysypané ošatky a necháme opět kynout cca 2 hodiny. Pečeme při 220 °C 10 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších asi 40 minut.

 

Zdroj: www.domaciperkarny.dama.cz   - Zelka

 

kvaskovy_chleb_od_zelka.jpg