Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jogurtové bulky

4. 2. 2016

 

230 ml mléka

100 ml jogurtu

1 vejce

375 g hladké mouky

125 g celozrnné žitné mouky

1 PL kmínu

2 PL lněného semínka

2 PL sušené bramborové kaše

1 ČL provensálského koření

1 ČL cukru

2 ČL soli

2 ČL sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

 

Vše vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí rozdělíme na 12 i více dílků (podle toho jak chceme mít velké bulky a vytvarujeme. Dáme na pečícím papírem vyložená plech a necháme pod utěrkou kynout 40 minut. Potřeme vejcem smíchaným s trochou mléka a pečeme na 180 °C 12 - 15 minut.

 

Zdroj:  www.domacipekary.dama.cz

 

jogurtove_bulky.jpg