Dýňový chleba
500 g dýně
250 g polohrubé mouky
2,5 ČL prášku do pečiva
2 PL rozmarýnu
40 g polenty
2 lžíce tvrdého sýra
2 ČL soli
250 ml mléka
2 PL dýňových semínek
Dýni rozkrájíme na kousky a uvaříme ve vodě do měkka. Slijeme a dýni rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Smícháme mouku, rozmarýn, polentu, nastrouhaný sýr a sůl, přilijeme mléko a dýni. Nalijeme do formy na biskupský chlebíček vymazaný olejem. Posypeme dýňovými semínky a pečeme asi 50 minut na 180 °C. Necháme pět minut chladnout ve formě a potom vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Příště vyzkouším udělat v domácí pekárně (možná to bude chtít místo prášku do pečiva sušené droždí).
Zdroj: časopis Albert