Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňový chleba

3. 2. 2016

 

500 g dýně

250 g polohrubé mouky

2,5 ČL prášku do pečiva

2 PL rozmarýnu

40 g polenty

2 lžíce tvrdého sýra

2 ČL soli

250 ml mléka

2 PL dýňových semínek

 

Dýni rozkrájíme na kousky a uvaříme ve vodě do měkka. Slijeme a dýni rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Smícháme mouku, rozmarýn, polentu, nastrouhaný sýr a sůl, přilijeme mléko a dýni. Nalijeme do formy na biskupský chlebíček vymazaný olejem. Posypeme dýňovými semínky a pečeme asi 50 minut na 180 °C. Necháme pět minut chladnout ve formě a potom vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

Příště vyzkouším udělat v domácí pekárně (možná to bude chtít místo prášku do pečiva sušené droždí).

 

Zdroj: časopis Albert

 

dynovy_chleba.jpg