Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chlebové bochánky

3. 2. 2016

 

350 ml vody

1 ČL octa

1 PL oleje

1 ČL soli

150 g slunečnicových semínek

1 ČL chlebového koření

¾ ČL sušeného droždí

300 g špaldové mouky (nebo hladké)

100 g pšeničné celozrnné mouky

100 g žitné celozrnné mouky

1 vejce na potření

150 g kysaného zelí

150 g uzeného masa

sůl, pepř

 

Do pekárny vložíme vodu, ocet, olej, sůl, 50 g slunečnicových semínek, koření, mouky a droždí a nastavíme na program příprava těsta. Zelí slijeme, osolíme a opepříme. Vykynuté těsto vykrajujeme na kousky velikosti dětské dlaně, plníme zelím a masem a zabalíme. Přendáme na vymazaný plech a potřeme vejcem. Necháme ještě 20 minut kynout. Poté ještě jednou pomažeme vejcem a posypeme semínky. Pečeme.

 

Zdroj: Pošli recept!