Chlebové bochánky
350 ml vody
1 ČL octa
1 PL oleje
1 ČL soli
150 g slunečnicových semínek
1 ČL chlebového koření
¾ ČL sušeného droždí
300 g špaldové mouky (nebo hladké)
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1 vejce na potření
150 g kysaného zelí
150 g uzeného masa
sůl, pepř
Do pekárny vložíme vodu, ocet, olej, sůl, 50 g slunečnicových semínek, koření, mouky a droždí a nastavíme na program příprava těsta. Zelí slijeme, osolíme a opepříme. Vykynuté těsto vykrajujeme na kousky velikosti dětské dlaně, plníme zelím a masem a zabalíme. Přendáme na vymazaný plech a potřeme vejcem. Necháme ještě 20 minut kynout. Poté ještě jednou pomažeme vejcem a posypeme semínky. Pečeme.
Zdroj: Pošli recept!