Jdi na obsah Jdi na menu
 


České buchty – Honzovky

3. 2. 2016

 

250 ml mléka    

1 vejce

50 g másla nebo hery

1 ČL citronové šťávy

60 g cukru krupice

1 vanilkový cukr

250 g hladké mouky

250 g polohrubé mouky

2 ČL sušeného droždí nebo ½ čerstvých kvasnic

 

Vše vložit do pekárny (můžeme předem připravit kvásek) a zapneme na program Příprava těsta. Z vykynutého tvarujeme buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou náplní. Vkládáme do vymazaného plechu a bohatě pomažeme ze všech stran máslem smíchaným rumem. Pečeme na 190 °C asi 20 minut. Po upečení znovu potřeme máslem a pocukrujeme.

 

Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz

 

ceske_buchty.jpg