Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bylinkové housky

10. 10. 2016

500 g hladké mouky
1 balení sušeného droždí ( nebo 1/2 kostky čerstvých kvasnic)
200 ml mléka
1 lžička cukru
2 lžičky soli
špetka pepře
5 lžic olivového oleje
3 jarní cibulky i s natí
4 lžíce bylinek (bazalka, petrželka, pažitka...)
1 vejce na potření
hrubou sůl na posypání

Z kvasnic, části mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek a nalijeme ho k mouce a soli, přidáme pepř, olej, 100 ml vody, nakrájenou cibulku, bylinky a vypracujeme hladké těsto. Uložíme na teplé místo a necháme kynout dokud nezdvojnásobí objem. Rozdělíme na 12 dílků a z každého upleteme housku. Necháme na plechu kynout asi čtvrt hodiny. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme při 180 °C dozlatova asi 20 minut.

 

Zdroj: Snadné vaření

 

bylinkove_housky.jpg