Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vegetariánské kung pao

25. 3. 2019

400  g přírodního tofu
2 bílky
2 lžíce škrobu
sůl
2 lžíce oleje
200  arašídů
2 velké pórky
svazek jarní cibulky
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce polosladkého bílého vína

 

Tofu nakrájíme na nudličky a obalíme ve dvou bílcích rozšlehaných se dvěma lžícemi škrobu předem rozmíchaného v trošce vody se solí. Na oleji zprudka osmahneme nudličky. Přidáme arašídy a stále smažíme. Vsypeme nakrájené pórky a jarní cibulku pokrájenou na kolečka. Zalijeme sójovou omáčkou a vínem a za stálého míchání necháme změknout pórek, ale jen do křupava. Dosolíme. Podáváme s rýží.

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu

 

vegetarianske_kung_pao.jpg