Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sójové pekingské maso na kari

9. 1. 2021

balení sójových nudliček
sůl
olej
sójová omáčka
pórek
150 g žampionů
2 dl smetany
červená paprika
3 lžíce solamylu
1 lžička kari
1 dl bílého vína
2 lžíce cukru

Sójové maso vhodíme do litru vroucí vody se lžičkou soli, sójové omáčky a vaříme asi 10 minut. Maso vyjmeme a vychladlé lehce vymačkáme. Připravíme si na kolečka nakrájený pórek, na plátky nasekané žampiony, smetanu, na proužky nakrájenou papriku, dvě lžíce solamylu a lžičku kari. Namícháme zálivku z 2 dl vody, vína, cukru a lžíce solamylu. Vychladlé maso smícháme se solamylem a na oleji opečeme, přidáme žampiony, pórek, papriku a opět opečeme, přisypeme kari, zalijeme smetanou a připravenou zálivkou, ještě chvíli podusíme. Podáváme s rýží.

Zdroj: Kuchařka F1

 

sojove_pekingske_nudlicky.jpg