Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sójové nudličky po vietnamsku

24. 3. 2019

150 g sójových nudliček
150 ml zeleninového vývaru
5 lžic sójové omáčky
1 lžička cukru
4 lžíce bílého vína
1 pórek
2 mrkve
1 kedlubna
1 vejce
1 lžíce škrobu
100 ml oleje
sůl

 

Sójové nudličky vaříme půl hodiny v zeleninovém vývaru, scedíme a necháme okapat. Vývar uchováme a rozmícháme v něm sójovou omáčku, cukr a víno, povaříme. Pórek nakrájíme na proužky, mrkev na kolečka a kedlubnu na špalíčky.V míse rozmícháme vajíčko a škrob a obalíme v něm sójové nudličky. Ve velké pánvi rozpálíme olej a nudličky na něm dozlatova osmažíme. Nudličky vyjmeme a na oleji smažíme asi tři minuty nakrájenou zeleninu, přidáme nudličky, osolíme, zalijeme zálivkou a pět minut podusíme. Podáváme s rýží.

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu I

 

sojove_nudlicky_po_vietnamsku.jpg