Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdobená linecká kolečka

22. 12. 2018

300 g hladké mouky
200 g změklého násla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
1 lžička strouhané citronové kůry
na zdobení
200 g moučkového cukru
1 lžíce citronu
nesolené pistacie
sušené ovoce (mrazem sužené maliny, ananas, brusinky, papája, meruňky...)

 

Smícháme mouku, máslo, cukr, žloutek a kůru, dobře propracujeme a necháme v lednici chladit alespoň půl hodiny. Těsto rozválíme na plát silný asi půl centimetru a vykrajujeme větší kolečka s prázdným středem. Pečeme při 170 °C dorůžova. Vychladlá kolečka potřeme citronovou polevou ušlehanou z cukru a citronové šťávy a hned sypeme nasekaným ovocem a pistáciemi.

Zdroj: Albert magazín 12/2018

 

zdobena_linecka_kolecka.jpg