Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pařížské tyčinky

2. 2. 2016

 

14 dkg cukru

14 dkg ořechů namletých

1 vejce

1 hrst hrubé mouky

poleva:

cukr

bílek

citronová šťáva

 

Cukr, ořechy, vejce a mouku zpracujeme. Vyválíme na úzký obdélník a potřeme polevou smíchanou z cukru, bílku a šťávy (konzistence jako na zdobení perníčků - možná trošičku řidčí), krájíme nožem na úzké pruhy a klademe na plech vyložený pečícím papírem kousek od sebe. Nůž je dobré při každém řezy smočit ve vodě, tyčinky tak jdou lépe od sebe. Upečeme , spíše sušíme asi na 120 °C v troubě.

V některých receptech na pařížské tyčinky je uvedena citronová šťáva i do těsta.

 

Zdroj: rodinný recept

 

parizske_tycinky.jpg