Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nepečená povidlová srdíčka

11. 12. 2019
280 g dětských piškotů
200 g vlašských ořechů
350 g švestkových povidel
100 g kandovaného ovoce
50 ml rumu
150 g cukru moučky
150 g másla
na náplň:
200 g másla
100 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky rumového aroma
2 lžičky citronové šťávy
na dohotovení:
100 g čokoládové polevy
50 g bílé polevy

 

Piškoty nastrouháme a smícháme s namletými ořechy, pak přidáme povidla, cukr, změklé máslo a na jemno nasekané kandované ovoce, které jsme předem namočili do rumu. Vše zpracujeme na pevnou hmotu, kterou uložíme na dvě hodiny do chladničky. Těsto vyválíme na pocukrovaném válu asi na velikost 3 mm. Vykrájíme srdíčka, rozložíme je na plech a znovu necháme ztuhnout. Změklé máslo utřeme s cukry, rumovým aroma a citronovou šťávou. Polovinu srdíček potřeme náplní a slepíme s druhou polovinou srdíček. Potom je namočíme do čokolády a ozdobíme bílou polevou dle fantazie. 

 

 

nepecena_povidlova_srdicka.jpg