Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marokánky

 

150 g loupaných mandlí

130 g krupicového cukru

50 g rozinek

40 g hladké mouky

100 g kandovaného ovoce

30 g másla

25 g sušeného mléka

1 lžíce vody

2 lžičky medu

čokoláda na polití

 

Na pánvičce rozpustíme máslo, přisypeme cukr a necháme ho za stálého míchání rozpustit. Odstavíme z ohně, přidáme mouku, med, nasekané mandle, rozinky, kandované ovoce, sušené mléko a vodu a vypracujeme. Z připravené hmoty oddělujeme lžičkami malé kousky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem dál od sebe (hodně se rozpečou) Pečeme na 200 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout a zdobíme čokoládou. Buď polijeme spodní stranu nebo ozdobně přestříkáme vrchní stranu.

 

Zdroj: Vlasta

 

marokanky.jpg