Jdi na obsah Jdi na menu
 


Citronová kolečka

13. 12. 2022

210 g hladké mouky
70 g cukru moučky
140 g másla
2 žloutky
1 lžička citronové kůry
na krém:
125 g změklého másla
60 g moučkového cukru
25 ml citronové šťávy
25 ml tuzemáku
na polevu a ozdobu:
100 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky tuzemáku
lyofilizované (sušené mrazem) maliny

 

Z mouky, cukru, másla, žloutků a citronové kůry vypracujeme hladké těsto a necháme do druhého dne odpočnout v lednici. Těsto vyválíme na plát o síle 3-4 mm, a vykrajujeme z něj kolečka. Pečeme na plechu s pečícím papírem asi 7 minut do zrůžovění. Na krém vyšleháme máslo s cukrem a pak zašleháme šťávu s rumem. Krémem slepujeme kolečka po dvou k sobě. Na polevu smícháme cukr s citronovou šťávou a rumem a potíráme jí cukroví na povrchu. Posypeme rozdrobenými malinami. Skladujeme v chladnu. 

 

Zdroj:  Apetit 12/2017

 

 

citronova_kolecka.jpg