Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trochu jiné francouzské brambory

27. 10. 2022

1 kg brambor
300 g šunky
1 pórek

konzerva hrášku
300 g tvrdého sýra
4 vejce
200 g smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
drcený kmín
100 g anglické slaniny
petrželka

Brambory uvaříme do poloměkka, po vychladnutí oloupeme. Šunku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a sýr nastrouháme nahrubo. Vejce prošleháme se smetanou, moukou, solí, pepřem a kmínem. Dno zapékací misky vyložíme plátky slaniny, postupně do misky skládáme ve vrstvách pórek, hrášek, brambory (osolíme), šunku a sýr. Dáme do trouby na 200 °C a zapékáme 10 minut. Poté přelijeme smetanovou směsí a ještě 15 minut pečeme. Sypeme petrželkou.

 

Zdroj: Apetit 10/2021

 

trochu_jiny_francouzaky.jpg