Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečené brambory s mrkví

10. 7. 2019

1 kg brambor
1/2 kg mrkve
sůl
4 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
kousek čerstvého zázvoru
1 lžička kurkumy
80 g celozrnné špaldové mouky
6 jarních cibulek
500 ml mléka
150 ml smetnay
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce sójové omáčky
máslo na vymazání  

Očištěné brambory a mrkev nakrájíme na kolečka a v míse promícháme se lžičkou soli. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný zázvor, osmahneme, přidáme kurkumu a jakmile zavoní přisypeme mouku. Chvilku opékáme, ale jen tak, aby mouka nezhnědla. Rozkvedláme mléko, smetanu, hořčici, sůl a sójovou omáčku, přisypeme nakrájené jarní cibulky. K mléčné směsi přidáme opečenou cibuli. Zapékací mísu vymažeme máslem a vsypeme polovinu brambor s mrkví, zalijeme polovinou omáčky, opět zasypeme druhou polovinou zeleniny a zalijeme zbytkem omáčky. Pečeme v troubě při 200 °C asi hodinu.  

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu - Zahrada na talíři

 

pecene_brambory_s_mrkvi3.jpg