Gnocchi bolognese
hrst čerstvé bazalky
500 g gnocchi
Boloňská omáčky
Bešamelová omáčka (3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka)
200 g mozzarelly
100 g parmezánu (nebo jiného tvrdého sýra)
muškátový oříšek, sůl, pepř
Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím ohřejeme nebo dle našeho oblíbeného receptu uvaříme boloňskou omáčku a připravíme bešamel. Na bešamel rozehřejeme máslo na pánvičce a do ní vsypeme mouku, uděláme jíšku, kterou zředíme mlékem a prohřejeme, ochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Do zapékací mísy rozetřeme polovinu boloňské omáčky a bešamelu. Na ně položíme gnocchi, posypeme bazalkou a polovinu sýra mozarelly a zalijeme zbývajícíma omáčkami. Navrch dáme zbytek mozzarelly a parmazán. Půl hodiny zapékáme ve vyhřáté trouby na 180 °C.