Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gnocchi bolognese

1. 2. 2016

 

hrst čerstvé bazalky

500 g gnocchi

Boloňská omáčky

Bešamelová omáčka (3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka)

200 g mozzarelly

100 g parmezánu (nebo jiného tvrdého sýra)

muškátový oříšek, sůl, pepř

 

Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím ohřejeme nebo dle našeho oblíbeného receptu uvaříme boloňskou omáčku a připravíme bešamel. Na bešamel rozehřejeme máslo na pánvičce a do ní vsypeme mouku, uděláme jíšku, kterou zředíme mlékem a prohřejeme, ochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Do zapékací mísy rozetřeme polovinu boloňské omáčky a bešamelu. Na ně položíme gnocchi, posypeme bazalkou a polovinu sýra mozarelly a zalijeme zbývajícíma omáčkami. Navrch dáme zbytek mozzarelly a parmazán. Půl hodiny zapékáme ve vyhřáté trouby na 180 °C.