Bramborový salát podle Pepy Nemravy
1 kg brambor
2 červené cibule
5 lžic (vinného) octa
100 ml láku z okurek
100 ml vody
6 kyselých okurek
6 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
2 bobkové listy
1 lžíce cukru
hrst kopru (nemusí být)
sůl, pepř
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na kostky. Do rendlíku nalijeme vodu, ocet, lák z okurek, přidáme cukr, osolíme, přidáme koření a povaříme 5 minut. Koření vyndáme, do láku dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a 2 minuty povaříme. Teplou zálivku vlijeme na brambory, přidáme nakrájené okurky, dochutíme solí, pepřem (případně cukrem) a důkladně promícháme. Nakonec přidáme nasekaný kopr.
Zdroj: Instagram - Pepa Nemrava