Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborový salát bez majonézy

31. 1. 2016

 

 

1 kg brambor                        
1 lžíce oleje                                            
1/2 citrónu                                           
1 střední cibule                                   
2-3 steril. okurky
sůl, pepř,


Zálivka:

1/8 l hovězího vývaru
5 lžic octa
2 kostky cukru
1 lžička hořčice

 

Brambory uvaříme, oloupeme a vychladlé nakrájíme na plátky. Pokapeme citronovou šťávou, olejem a smícháme s najemno nakrájenou cibulí a okurkami, osolíme a pepříme. Ve 125 ml horké vody necháme rozpustit hovězí bujon, přidáme cukr, ocet a hořčici a ještě teplou zálivkou zalijeme brambory. Smícháme a podáváme buď teplé nebo vychlazené.

 

Zdroj:  rodinný recept

 

bramborovy_salat_bez_majonezy.jpg