Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborové noky s žampionovou omáčkou

31. 1. 2016

 

sůl
žampiony čerstvé nebo konzervované
50 g másla
1 kysanou smetanu
3 tavené sýry
2 jarní cibulky
bramborové těsto buď kupované v sáčku nebo ručně dělané viz. Přílohy - Bramborové knedle

Do hrnce dáme vařit osolenou vodu. Z bramborového těsta vykrajujeme noky a sypeme je do vařící vody. Promícháme, aby se nepřichytly a vaříme asi 10 minut, jakmile začnou nočky stoupat k hladině jsou uvařené.

V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájené žampiony a orestujeme je, přidáme tavený sýr a necháme rozpustit, přilijeme zakysanou smetanu a prohřejeme. Můžeme ochutit bylinkovou solí. Noky na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.

Zdroj: Apetit

bramborove_noky_se_zampionovou_omackou.jpg