Zeleninový pekáček
Potřebujeme-li nějaké to kilčo shodit nebo jen chceme odlehčené jídlo je toto to pravé.
1 červená paprika
3 rajčata
3 brambory
5 stroužků česneku
1 větší cibule
1 menší cuketa
3 mrkve
špetka římského kmínu
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj...)
sůl (lepší - bylinková sůl)
pepř
olivový olej na pokapání
případně strouhaný sýr
Příloha:
zakysaná smetana ( v odlehčené formě jogurt)
koření na tzatziky
česnek dle chuti
Plech vyložíme pečícím papírem a troubu vyhřejeme na 220 °C, na plech dáme nejdřív mrkev, pokapeme ji olejem, osolíme a posypeme kmínem. Pak přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na stejné kousky (brambory nemusíme loupat, ale stačí je pouze opláchnout) , osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle chuti. Přikryjeme alobalem a pečeme 20 minut. Pak alobal sundáme a pečeme ještě asi 30 minut. Nakonec můžeme posypat sýrem a nechat roztéci. Smícháme smetanu s kořením a česnekem a můžeme podávat se zeleninou. Pro hladovce jako příloha taky poslouží opečený toustový chléb...
Zdroj: Apetit