Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zeleninový pekáček

20. 4. 2016

 

Potřebujeme-li nějaké to kilčo shodit nebo jen chceme odlehčené jídlo je toto to pravé.

 

1 červená paprika

3 rajčata

3 brambory

5 stroužků česneku

1 větší cibule

1 menší cuketa

3 mrkve

špetka římského kmínu

čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj...)

sůl (lepší - bylinková sůl)

pepř

olivový olej na pokapání

případně strouhaný sýr

 

Příloha:

zakysaná smetana ( v odlehčené formě jogurt)

koření na tzatziky

česnek dle chuti

 

Plech vyložíme pečícím papírem a troubu vyhřejeme na 220 °C,  na plech dáme nejdřív mrkev, pokapeme ji olejem, osolíme a posypeme kmínem. Pak přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na stejné kousky (brambory nemusíme loupat, ale stačí je pouze opláchnout) , osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle chuti. Přikryjeme alobalem a pečeme 20 minut. Pak alobal sundáme a pečeme ještě asi 30 minut. Nakonec můžeme posypat sýrem a nechat roztéci. Smícháme smetanu s kořením a česnekem a můžeme podávat se zeleninou. Pro hladovce jako příloha taky poslouží opečený toustový chléb...

 

Zdroj: Apetit

 

zeleninovy_pekacek.jpg