Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapustové karbanátky se ztraceným vejcem

25. 3. 2010

 

2 cibule

2 lžíce másla

250 g anglické slaniny

400 g brambor

250 g růžičkové kapusty

sůl, pepř, drcený kmín

vejce

 

Brambory oloupeme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme do měkka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na másle, přidáme nakrájenou anglickou a smícháme v míse s pomačkanými brambory, předvařenou nakrájenou kapustou, ochutíme. Vytvarujeme karbanátky a smažíme na oleji.

Na ztracené vejce přivedeme v hrnci vodu k varu( můžeme přidat sůl a 2 lžíce octa), držadlem vařečky uděláme ve vodě vír a vložíme do něj rozklepnuté vejce. Žloutek se nám obalí bílkem a my ho necháme 3 minuty povařit.

Servírujeme s bramborovou kaší a můžeme přidat i dobrý zeleninový salát.

 

Zdroj: Apetit 3/2010

 

kapustove_karbanatky_ztracena_vejce.jpg