Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chřest s holandskou omáčkou

15. 5. 2010

 

1/2 kg chřestu

sůl, citronová šťáva

1/2 l vývaru (nebo vody)

1 lžíce hladké mouky

3 žloutky

50 g másla

 

V trošce studené vody nebo vývaru rozmícháme mouku a žloutky. Zbylý vývar nebo vodu přivedeme v kastrůlku k varu a postavíme do vodní lázně, pomalu za stálého míchání přilijeme žloutkovou směs. Vaříme do zhoustnutí omáčky, pak odstavíme, přidáme máslo a citronovou šťávu. (já ještě ochutila muškátem)

Chřest oloupeme, konce odřízneme a vložíme do vařící osolené vody asi na 5 - 8 minut do měkka.

Touto omáčkou můžeme přelít taky jiný druh zeleniny (např. květák) k rybě, na nové brambory...

 

Zdroj: Kuchařka naší vesnice

 

chrest_s_holandskou_omackou.jpg