Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečená krkovička

20. 4. 2014

 

4 plátky vepřové krkovičky

sůl

4-6 stroužků česneku

máslo

1 velká cibule

na marinádu:

2 lžíce oleje

2 lžíce sójové omáčky

6 lžic kečupu

1 lžička medu

1 lžička sladké papriky

1/2 lžičky pepře

 

Plátky krkovičky naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutily a z obou stran důkladně posolíme. Potřeme rozetřeným česnekem a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Na maso nasypeme drobně nakrájenou cibulí a zalijeme marinádou smíchanou ze všech ingrediencí plus ještě 50 ml vody. Zakryjeme a pečeme při 180°C asi hodinu. Podáváme se šťouchanými bramborami s petrželkou.

 

Zdroj: Albert 4/2011

 

zapecena_krkovice.jpg