Jdi na obsah Jdi na menu
 


Záhodráky se zelím

11. 1. 2010

 

750 g libového vepřového bůčku bez kosti

500 g kysaného zelí

150 g anglické slaniny

4 stroužky česneku

sůl, kmín

 

Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme do tenka, osolíme. Slaninu nakrájíme na drobné kousky a smícháme s rozmačkaným česnekem. Každý plátek masa posypeme kmínem (nejlépe drceným ) a směsí anglické a česneku, potom rozprostřeme na maso zelí a vše zavineme. Závitky vložíme do pekáče, pokmínujeme je a zasypeme zbytkem zelí. Podlijeme 3 lžícemi vody, zakryjeme alobalem a pečeme v rozpálené troubě na 200 °C asi hodinu. Podáváme s pečivem nebo s bramborovými či chlupatými knedlíky.

 

Zdroj: Snadné vaření 11/07

 

zahoraky_se_zelim.jpg