Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové na zelí a pivě

5. 2. 2013

 

1 menší hlávka bílého zelí

400 g vepřového masa

2 nožky klobásy

200 g uzeného masa

2 cibule

pepř, sůl,

4 lžíce sójové omáčky

1/2 lahve kečupu

4 lžíce hořčice

1 pivo

 

Zelí nakrájíme na nudličky a dáme do pekáče, přidáme nakrájené maso, klobásu, uzené a cibuli. Opepříme, osolíme, zalijeme sojovkou a dáme hořčici, kečup a zalijeme celým pivem. Pečeme v troubě pod poklicí při 200 °C  hodinu. Pak odklopíme a ještě půl hodiny dopečeme za občasného míchání. Podáváme s pečivem.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

zeli_na_pive.jpg