Jdi na obsah Jdi na menu
 


Selský hrnec

10. 12. 2012

 

40 dkg vepřového masa

olej

3 větší brambory

1 cibule

1 červená paprika

5 stroužků česneku

1 lžíce mleté červené papriky

1 lžíce gulášového koření

sůl, pepř

drcený kmín

3 lžíce kečupu

mouka na zahuštění

 

Maso nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, krátce osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a gulášovým koření a zalijeme asi 1 litrem vroucí vody, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kečup, pepř, kmín a sůl. Zvolna vaříme do změknutí, nakonec přisypeme nakrájenou papriku a chvíli ještě povaříme. Chceme-li můžeme zahustit moukou smíchanou s vodou.

 

selsky_hrnec.jpg