Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlý a dobrý oběd z papiňáku

26. 9. 2010

 

1 kg libové krkovičky

150 g anglické slaniny

2 velké cibule

1 kg brambor

1 lžička mleté papriky

sůl, pepř

drcený kmín, olej

2 hrsti mražené zeleniny (nemusí být)

 

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme z obou stran a osolíme a opepříme. 1 cibuli nakrájíme na kolečka. Dno tlakového hrnce vyložíme plátky slaniny, na ni rozložíme cibulí a naskládáme maso. Druhou cibuli nasekáme najemno a opečeme na oleji, odstavíme a vmícháme papriku. Nalijeme na maso a na vrch naskládáme čtvrtky oloupaných brambor. Osolíme, okmínujeme a nasypeme zeleninu. Podlijeme 1,5 - 2 dl vody (víc opravdu není nutno, maso pustí šťávy dost). Postavíme na plotnu a od chvíle, kdy hrnec začne syčet dusíme 20 minut. Moc dobrý a rychlý receptík, maso se jen rozpadá....

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

rychly_obed_z_papinaku.jpg