Rozstřelení ptáčci
4 plátky vepřového (hovězího)
3 cibule
4 plátky anglické
5 dkg sádla
4 ČL hořčice
4 párky
4 kyselé okurky
4 vejce natvrdo
kmín, pepř, sůl
mouka
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na sádle orestujeme slaninu a cibuli. Přidáme plátky masa a necháme zatáhnout z obou stran. Zalijeme horkou vodou, okmínujeme, osolíme, dáme polovinu nakrájených vajec, polovinu párků a polovinu okurek a dusíme (vepřové asi 1/4 hodinu, hovězí až hodinu). Smícháme mouku v trošce vody a vlijeme do omáčky. Přidáme druhou polovinu párků, vajec a okurků (hrášek). Omáčku můžeme dochutit ještě trochou hořčice a 1 větší lžící kečupu. Podáváme s rýží.
Zdroj: Babicovy dobroty