Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečené koleno v marinádě

6. 1. 2013

 

Vepřové koleno

bobkový list

celý pepř

jalovec

nové koření

sůl

 

Na marinádu:

5 lžic kečupu

1/2 piva

1 lžíce medu

2 lžíce worcesteru

2 lžíce sójové omáčky

2 lžičky solamylu

3 stroužky česneku

pepř

gyros koření

sůl

 

Koleno dáme vařit s bobkovým listem, pepřem, jalovcem, novým kořením a solí, vaříme doměkka. Mezitím smícháme všechny suroviny na marinádu. Po uvaření koleno scedíme a část vývaru použijeme na zředění marinády. Koleno vložíme do pekáče a vlijeme na něj celou marinádu, během pečení marinádou koleno poléváme. Pečeme asi 30 minut.

 

Zdroj: www.toprecepty.cz

 

pecene_koleno.jpg