Panenka se zázvorem a medem v nudlích
vaječné nudle
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce oleje
300 g vepřové panenky
5 cm kousek čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 zelená paprika
100 g zelených fazolek
1 lžička sezamových semínek
Nudle uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Mezitím prošleháme škrob se lžící vody, sojovou omáčkou a medem, odložíme. Rozpálíme wok pánvičku, přilijeme olej, vhodíme na kostky nakrájené maso a asi 2 minuty opékáme, až se ze všech stran zatáhne a zezlátne, osolíme. Přidáme oloupaný a nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, na proužky nakrájenou papriku a fazolky. Pečeme další asi 2 minuty. Stáhneme oheň, přidáme směs sojové omáčky s medem a mícháme a vaříme, dokud omáčka nezačne bublat a houstnout. Podáváme s uvařenými nudlemi.
Zdroj: Apetit 3/2013