Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kotleta se šťouchanými bramborami s kapustičkami

14. 2. 2015

 

600 g brambor

sůl, pepř

250 g kapustiček

50 g másla

4 vepřové kotlety

1 lžíce olivového oleje

citron

na ochucené máslo:

100 g změklého másla

3 lžičky jablečného octa ( balzamika)

2 lžičky hrubozrnné hořčice

1 lžička tymiánu

1/2 lžičky pepře

 

Brambory povaříme ve vroucí osolené vodě 7 minut, přidáme na plátky nakrájené kapustičky a vaříme dále do změknutí brambor. Scedíme, vrátíme do hrnce, přidáme máslo, sůl a pepř a nahrubo rozšťoucháme. Na středním ohni opékáme za občasného potřesení asi 6 minut, aby směs mírně zkřupla a byla osmahnutá.

Ve velké pánvi rozehřejeme olej  a za občasného obracení opečeme kotlety dozlatova (8 - 10 minut) V misce utřeme na hladkou pastu máslo a všechny přísady na ně.

Kotlety podáváme s bramborami s kapustičkami, klínkem citronu a přelité máslem.

 

Zdroj: Apetit 1/2015

 

kotleta_s_kapustickami.jpg