Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrbaté maso

19. 3. 2014

 

vepřové maso

sůl, pepř

sádlo

olej

4 žampiony

cibule

10 dkg šunky

4 rohlíky

2 dl mléka

2 vejce

10 dkg tvrdého sýra

petrželka

 

Maso naklepeme, osolíme a opepříme a dáme do sádlem vymazaného pekáče.

Rohlíky nakrájíme na čtverečky, přilijeme 2 dl mléka, 2 vejce. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, žampiony, šunku a podusíme. Opečenou směs přidáme k rohlíků, osolíme, přisypeme petrželku a smícháme. Hotovou nádivku navršíme na řízky, podlijeme troškou vody, přiklopíme poklicí nebo alobalem a pečeme 40 minut. Pak alobal odstraníme a posypeme sýrem, zapékáme dokud sýr nezezlátne.

 

Zdroj: Švástovi

 

hrbate_maso.jpg