Hrbaté maso
vepřové maso
sůl, pepř
sádlo
olej
4 žampiony
cibule
10 dkg šunky
4 rohlíky
2 dl mléka
2 vejce
10 dkg tvrdého sýra
petrželka
Maso naklepeme, osolíme a opepříme a dáme do sádlem vymazaného pekáče.
Rohlíky nakrájíme na čtverečky, přilijeme 2 dl mléka, 2 vejce. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, žampiony, šunku a podusíme. Opečenou směs přidáme k rohlíků, osolíme, přisypeme petrželku a smícháme. Hotovou nádivku navršíme na řízky, podlijeme troškou vody, přiklopíme poklicí nebo alobalem a pečeme 40 minut. Pak alobal odstraníme a posypeme sýrem, zapékáme dokud sýr nezezlátne.
Zdroj: Švástovi