Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zelné flíčky s houbami

4. 12. 2015

 

hrst sušených hub

300 g těstovin (flíčky...)

2 lžíce sádla

1 cibule

1 kg hlávkového bílého zelí

1/2 lžičky mletého kmínu

sůl, pepř

50 ml smetany 33 %

100 g ementálu

petrželka

 

Houby zalijeme vodou a necháme hodinu bobtnat, pak je asi 15 minut povaříme a slijeme. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a promícháme se lžící sádla. Zelí nakrájíme na proužky a překrájíme na čtverečky, přelijeme v cedníku vroucí vodou a necháme okapat. Potom na zbylém sádle osmahneme cibulku, přidáme zelí, kmín sůl a pepř a dusíme 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou. Nakonec vmícháme houby. Flíčky promícháme se zelím, přendáme do vymazané zapékací mísy a přelijeme smetanou promíchanou se sýrem. Pečeme při 200 °C dozlatova. Podáváme posypané petrželkou.

 

Zdroj: Apetit 10/2010

 

zelne_flicky.jpg