Zelné flíčky s houbami
hrst sušených hub
300 g těstovin (flíčky...)
2 lžíce sádla
1 cibule
1 kg hlávkového bílého zelí
1/2 lžičky mletého kmínu
sůl, pepř
50 ml smetany 33 %
100 g ementálu
petrželka
Houby zalijeme vodou a necháme hodinu bobtnat, pak je asi 15 minut povaříme a slijeme. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a promícháme se lžící sádla. Zelí nakrájíme na proužky a překrájíme na čtverečky, přelijeme v cedníku vroucí vodou a necháme okapat. Potom na zbylém sádle osmahneme cibulku, přidáme zelí, kmín sůl a pepř a dusíme 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou. Nakonec vmícháme houby. Flíčky promícháme se zelím, přendáme do vymazané zapékací mísy a přelijeme smetanou promíchanou se sýrem. Pečeme při 200 °C dozlatova. Podáváme posypané petrželkou.
Zdroj: Apetit 10/2010